Loading...

 

Foto olav 2

  Olav Luksengård Mjelva
 

 

Olav kommer fra Røros. Han begynte å spille fele isjuårsalderen, og har tilbrakt mange timer med fela hos Mary Barthelemy og Olav Nyhus på Trollhaugen. Han har studert folkemusikk både på Rauland og Ole Bull akademiet på Voss. Under tiden på Ole Bull hadde han timer med Harald Gullikstad, og fordypet seg i folkemusikktradisjonen fra Kvernengan. Under denne tiden begynte han også å traktere hardingfele for fult, noe som i 2008 resulterte i at han vant hardingfele klasse A på landskappleiken.

Olav er en allsidig musiker, og er ofte å høre i ulike grupper og sammensettinger, som SVER, The Nordic Fiddlers Bloc, Rydvall/Mjelva og mange fler. Han har også skrevet en del musikk til dokumentarer, kortfilmer og teaterprosjekter.

I tillegg har Olav medvirket på nærmest utallige plateinnspillinger. I 2010 vant han også den prestisjetunge Spelemannsprisen, for soloalbummet, og i 2013 ble han kåret til årets folkemusikker i Norge. 

Under årets Litjleken på Røros, vil Olav lære bort tradisjonsmusikk fra Rørosområdet. Her blir det nok noe som er nytt for alle, både gamle og yngre deltakere, Rørosinger og folk fra andre steder.